8 Kasım 2014 Cumartesi

NEFİS BALLI SÜT DİLİMİ

BALLI SÜT DİLİMİ





Arkadaşlar şimdi size neffffiiiissss bir süt dilimi tarifi vereceğim :)

Var mısınız denemeye??

Haydi o zaman ne duruyorsunuz?

Malzemeler


                                             2 adet yumurta
                              *  1,5 türk kahvesi fincanı şeker
                              *  1,5 türk kahvesi fincanı süt
                              *  1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
                              * 1,5 yemek kaşığı kakao
                              * 1 su bardağı un
                              * 1/2 paket kabartma tozu

Kreması İçin 


                                  *  200 ml. krema
                               * 1 paket toz krem şanti
                               * 1 damla limon
                               * 1-2 yemek kaşığı süt
                               * 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı


                      Öncelikle krema malzemelerini mikserle yüksek devirde çırpalım. Koyu kıvama gelince soğuması için buzdolabına kaldıralım. Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, karışımı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim. (Ben dikdörtgen borcam kullandım) 180 derecelik fırında 25 dakikada pişiriyorum. (fırınınıza göre süre değişebilir) Kürdan saplayıp anlayabilirsiniz. Kekin ortasının çok kabarmaması için ilk 7 dakikada fırının kapağını açıp kapayalım. Kekimiz soğuyunca kare kare dilimleyelim ve arasını kesip kremamızı sürelim. Mutlaka dolapta 2-3 saat dinlendirelim. Sonra göğsünüzü gere gere servis yapabilirsiniz. İsterseniz hazır kek kullanabilirsiniz. Fakat benim kekim pamuk gibi oluyor :))

Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. uffffff amanıııın süt dilimi bayılırım yaaaaa denerim tabiiiiiii :) ne güzel hep diyet tarifler veriyonuz kikiki :) bloguma da hoşgeldiniz ki görüşürüz kiiiii :) sizi tanıtayım bi ara arkadaşlarımızaaa . shemellon ile sertaç da varmış onlar da şirineler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooooook teşekkür ederim. Siz de hoşgeldiniz bloguma. Yapın bu tarifi gerçekten çok leziz. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Çok hoş sizin gibi öncülerin desteğini almak. Blogu ilk açtığımda çok şaşırdım bu dayanışma karşısında. Gerçek hayatta unuttuğumuz güzellikler bunlar. Bu dünya özlediğimiz duyguları ve paylaşımları yeniden yaşattı, hatırlattı. Herkes birbirine omuz veriyor. Elinden tutup yukarılara çekmeye çalışıyor. İlk günlerde yaşanabilecek zorluklara karşı hiçbir bilgi esirgenmiyor. Güzel bir empati var. Her birinize teşekkür ederim.

      Sil